Laterale gåder

Mærkelige situationer kræver kreativ tænkning.

Laterale gåder er mærkelige situationer hvor du får en lille del af informationen og så skal forsøge at finde ud af hvad der foregår ved at stille spørgsmål. Gåderne virker bedst som gruppelege. En person er quizmaster. De andre fyre spørgsmål af. Quizmasteren kan kun svare JA, NEJ eller IRRELEVANT.

Den mest kendte kommer her:

“En mand lever på 10. sal af en bygning. Hver dag tager han elevatoren for at komme ned til første sal for at gå på arbejde eller ud og købe ind. Når han kommer tilbage, tager han altid elevatoren til 7. sal og så går resten af vejen op til 10. sal via trapperne. Hvorfor gør han det?”

Hvis du ikke kender svaret og er nysgerrig kan du finde den HER

De Bone var den første til at lancere begrebet ”Lateral tænkning” som er tænkning der er forskellig fra den gængse liniære tænkning. At tænke ud af boksen vil nogle sige. At tænke lateralt er bleven indbegrebet af kreativ tænkning, og omtales andre steder her på bloggen som “Horizontal tænkning”. Paul Sloane har dyrket sin passion for en quiz metodik der kaldes ”Lateral puzzlers”, og udgivet indtil flere bøger fyldt med laterale quizes til træning af lateral tænkning. Eller sagt på en anden måde, man har ihvertfald behov for kreativ tænkning for at kunne løse dem. Og jeg vil påstå at man også træner den tænke måde hvis man prøver dem.

Jeg ejer selv denne her bog af Sloane, men finder også masser af andre laterale gåder gratis på nettet. Nogle kan du endda selv være deltager i kik evt HER

En anden type af små smarte test spørgsmål kaldet Wally Tests ligner laterale quiz og er også sjove. Prøv evt denne HER – eller start snart på selv at lave dine egne. Så træner du for alvor den laterale kreative tænkning.

Eller oplev Poul Sloan på you tube:

YouTube Preview Image

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *