Fra Facebook til Placebook

Computeren bliver vores hjem, vores by, vores virkelighed. Vi har oplevet computeriseringen i to faser.En tredie er på vej – ret hurtigt siges der i den næste video.

  1. først kom den personlige computer. Den er man blevet afhængig af, men samtidig kan man også forlade den og gå ud af rummet hvor den står.
  2. så kom mobil computerne, som var på os hele tiden. I lommen, i øret, i tasken.
  3. og nu er vi så ved at forlade computeren så den i stedet er over alt hvor vi bevæger os.

I den følgende video fortæller Mark Ralston om, hvordan computeren nu er på vej i sin 3 fase. Der hvor den vil være over alt og på den måde en udvidelse af vores egen tankekraft og problemløsning.

Videoen tager 20 minutter og er revolutionerende. Mark Ralston, Chief Creative Officer hos ‘the frog’, giver et glimt ind i en fremtidig verden, hvor computing ikke kun er hos os, men omgiver os og bliver rammerne.

Den moderne by er ved at blive en person-computing system, den nye URL til fremtidens hybrid digital-fysiske miljø. En by der kan hjælpe os med at tage beslutninger. At være kreative.  Den bliver en udvidelse af vores sanser.

Dagens Facebook vil blive suppleret af morgendagens Placebook. Eksplosiv innovation af computering. Mobile enheder og digitale datakilder vil ændre vores byer: hvor vi bor, arbejder og slapper af. Det handler om os, og hvordan computering inden for rammerne af vores byer er under forandring.

Et digitalt landskab der vil lægge sig som et lag over vores fysiske verden og tilbyde stadigt mere vilde oplevelser, der i nogle tilfælde erstatter-den fysiske oplevelse.

This entry was posted in Generel, Sociale medier. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *