John Cleese om Kreativitet

John Cleese er tit trukket frem som et kreativt geni. Få hans bedste tips i den følgende video:

YouTube Preview Image
  1. Sov på det
    • Mens John Cleese skrev Fawlty Towers opdagede han, at når han gik i seng med et uløst  problem i tankerne, vågnede han altid op med en løsning.
  2. Må ikke stoppe nu
    • Efter at have tabt et  skrevet manuskript, var Cleese tvunget til at omskrive den fra hukommelsen. Senere fandt han den oprindelige og sammenlignet det med det omskrevne og dømte omskrivet som bemærkelsesværdigt bedre. Han tilskriver forbedring at hans ubevidste sind fortsætter med at arbejde, selv efter at han havde besluttet at arbejdet var færdigt.
  3. Undgå afbrydelser
    • Den største fare for kreative succes, siger Cleese, er afbrydelser. Han har konstateret, at når nogen eller noget, afbryder hans kreative arbejde, er det meget svært at genskabe det kreative flow, når han vender tilbage. Jo mere kompliceret arbejde, jo vanskeligere genoptagelse. Han anbefaler at arbejde, hvor du kan skabe en oase, et sted hvor du kan komme ind i den kreative stemning, der virker for dig og arbejde uforstyrret. Et sted han kalder sit skildpadde kabinet.

Hvorfor dårlige ledere afskrækker kreativitet

Citat Cleese:

Folk, der absolut ingen idé har om, hvad de laver, har absolut ingen idé om, at de ikke har nogen idé om, hvad de laver.

Cleese siger, at dette forklarer en masse om livet. Og at denne kreativitetens blinde plet forklarer, hvorfor nogle chefer, lærere og alle mulige folk i magtpositioner står i vejen for kreativitet.

For mange lærere “indser ikke, at de ikke selv er  kreativ, og derfor ikke kan værdsætte kreativitet, selv om de genkender den.”

Som for visse andre personer i lederstillinger, “ønsker de at tage æren for alt, hvad der sker. De vil føle, at de har kontrol over processerne i virksomheden, og det betyder, bevidst eller ubevidst, at de hæmmer kreativitet i at blomstre hos deres ansatte”.

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *