Storm P’s opfindelser

En Storm P opfindelse er en konstruktion, som på trods af dens indviklede mekanik kun sjældent står mål med dens praktiske anvendelighed. Den vedrører som regel, en løsning på et af dagligdagens mange småproblemer. Jo mere ubetydeligt problemet er, des mere kompliceret er apparatets udstyr og indretning.

For 100 år siden sad en 28 årrig ung mand og havde fået overtalt sin arbejdsplads, hvor han havde været ansat i 5 år, til at bringe nogle af hans tegninger. Han arbejdede for tidsskriftet Klods Hans. Det blev starten på en af Danmarks mest besynderlige karriere. En karriere i finurligheder, undringer, provokationer, spadsmageri og rammende citater: “Når der er 20 mand på en arbejdsplads, så kan de 19 godt tage den lidt med ro!”.

Men han udviklede sig også til et nationalt klenodie og kreativt begreb: En Storm P opfindelse – kender vi  alle!

Og Storm P’s opfindelser kan vi alle lære af. Måske er de ikke anvendelige, men de er nytænkende. Og de er udtryk for horisontal tænkning. Hver og en. Og hvis man lader være med at tænke på at det jo ikke kan lade sig gøre, men istedet siger: “Ja, og…”  og tænker opfindelsen videre. Så tror jeg faktisk man kan bruge Strom P som afsæt for lidt af hvert. Prøv engang. Lav din egen Strorm P opfindelse – start med at definer et hverdagsproblem ex: “is på forruden” – “sure koner” – “ukrudt” – “blødkogte æg” – “vanetænkning” – “dovne elever” – “støv fra vilkanudbrud” – “foråskuller”

…… og så slip fantasien løs med Storm P ved din side.

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

3 Responses to Storm P’s opfindelser

 1. Pingback: Tweets that mention Storm P’s opfindelser | Tyge Mortensen .....blogger her -- Topsy.com

 2. Niels Bjerre says:

  Hej Thyge.
  Hvordan går det?
  Min søn Søren har lige en konkret opgave på sin stue ved Livgarden i næste uge. Værelsesformanden skaber en dårlig stemning på stuen ved at være som en sergent. Han vil tage det op på stuen.
  Du havde en historie om nazifanger der gik og jamrede og pludselig var der en af dem der sagde ? ja jeg kan ikke huske det men det var noget visionært for alle fangerne som de tog til sig. Vil du skive til mig hvad det var?

  Selv har vi release på vores opskriftsbog, som vi har solgt 500 af til Danish Crown og arbejder sammen med dem om at sælge flere bøger og kalve til detailhandelen. Desuden har kokken og jeg lavet tv-køkken på tv-kolding, sat webkamera op i stalden, og lavet et foredrag til VIP-kunder og hvem der vil høre hvordan bonden fandt sin kok og af bare godt teamwork blev resultatet en opskriftsbog og meget andet. En netværks opfindelse kort efter at jeg havde hørt dig fortælle om det……

  Mange hilsner
  Niels

 3. hej Niels – du spørge efter historien om Victor Frankl som overlevede Autzwitz. Det han formulerede udfra sine erfaringer i KZ lejren var ‘logoteratien’ som kort sagt definere menneskers grundlæggende drivkraft som en søgen efter mening (læs bogen phykologi og eksistens – eller på engelsk, mans search for meaning). jeg bruger tit et quote fra ham der hedder: ‘det er ikke hvordan du har det der er vigtigt, det er hvordan du tar det’ – dvs du bestemmer din respons på omgivelsernes påvirkninger, og det ingen kan tage fra dig er dine tanker. Din respons kommer fra dit tankefelt, og det er kun du herre over. Måske fortalte jeg historien om fangerne der var på vej på arbejde, en tidlig kold frysende morgen og en for en snublede de af træthed og blev likvideret, indtil der var en der sagde ‘wienersnitzel’ og en anden sagde ‘mit saurkraut’ og så fortsatte de med at skabe et festmåltid i tankerne, samtidig med at de kom fra en energisituation hvor de ikke kunne overskue det næste skridt til at de sang og vandrede mod festemåltidet uden at der var nogle der faldt fra mere. Viktor Frankl sagde at energien kommer indefra, fra dine tanker, og dine tanker kan ingen tage fra dig. Alt andet kan du principielt miste. Hvis du mister din positive tanker om noget du vil nå i livet, så mister du også evnen til at nå det – lige meget hvad der sker, så det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det. Jeg ved ikke om det kunne bruges eller gav mening – men pøjpøj med din søn og dig og sine projekter, det lyder spændende, meget spændende – kh/Tyge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *