Velfærdsteknologi som nyt Eksporteventyr

Danmark kunne blive et globalt brand på Velfærdsteknologi. Leverandør af nye teknologier til pleje og sundhedssektoren.

Hvorfor lige os i DK?

Fordi vi har en stor offentlig sektor som understøtter og booster dette området. Og har gjort i mange år. Vores offentlige sektor er et kæmpe stort offentligt støttet eksperimentatrium. Så lad os udnytte det.

Jeg er procesleder den 20. september, på en stor Velfærdsteknologisk Innovation Camp, for dem der ser muligheder indenfor pleje- og handicapboligområde. Målgruppen er bred, men potentialet er også kollossalt. Ta’ med?

Vær med til at finde på det der ikke er tænkt endnu. Nye flyvende senge, håndholdte samtalepartnere til ældre, papirløse toiletter til handicappede eller hvad det nu kunne være. Behovet blive kæmpe stort og mulighederne fuldstændig åbne for de kreative ildsjæle.

Vi rykker allerede med masser af eksempler på velfærdsteknologi:

  • Intelligente boliger med it i alting fra vinduer og døre til køleskab og komfur samt badema- skine, intelligent toilet, mm.
  • Intelligent patientkufferter til monitorering af helbred
  • Terapi-, støvsuger- og gulvvaskerobotter
  • GPS traiser til demente
  • …………………….hvad bliver det næste?

Behovet er stigende.  Fordi der bliver markant flere med behov – og markant færre til at dække dem.

Der bliver færre unge til at sikre grundlaget for vores fælles velfærd. I dag er der fire erhvervsaktive for hver pensionist i Europa, i 2025 vil der være tre og i 2050 to for hver pensionist. Eller sagt med andre ord, vil der ske en halvering af den arbejdsstyrke, der skal forsørge Europa i år 2050.

Samtidig er vi i Danmark det land i Europa med flest ene. Ikke ensomme, men folk der lever stor del af tiden alene. De er også en faktor som har indflydelse på pleje- og handicapsektoren. For her findes mange af dem. Hvad gør vi?

Det er et nyt marked. Et markant nyt behov der SKAL dækkes. Og måske Danmarks mulighed for at komme ud af krisen.

En af de satsninger der er taget på området er gjort i region Syddanmark. Henrik Kagenow direktør for WelfareTech Region, nævner i følgende video at der sættes fokus på at hjælpe virksomheder igang med velfærdsteknologiske satsninger.

Går du med en ide eller tror der kunne være en ny mulighed for din virksomhed, så følg med, eller kom til konferencen den 20. september. Initiativet til Camp’n kommer fra IDA.

Dagen skal blandt andet være med til at belyse, om fremtidens plejehjem og handicapboliger, kan skabe danske nicheproduktioner, som gør Danmark konkurrencedygtig globalt.

Innovation Camp’n holdes i et nyt Innovations Laboratorie der er bygget til mock ups til det nye supersygehus i Odense. Spændende sted, med gode kreative rammer.

links:

 

This entry was posted in Arrangementer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *