Verden er blevet offentligt gennemskuelig – og ustyrlig.

Kan vi gemme os, snyde i lange baner uden at blive opdaget eller leve et dobbelt dr. Jekyll/Hyde liv?

Ikke længere. Velkommen til den nye verden.

Verden er blevet mere transparant. Og det er til det bedre. Sådan kan man vælge at se på det.

For nylig faldt jeg over en blog som havde eksponeret falske Apple butikker i kina. Blog indlægget afslørede en Apple butik som ikke var autoriseret. Og indlægget gik viralt verden rundt og var med til at andre bloggere i mange lande gjorde det samme. Om Apple har været tilfreds med det, vides ikke. De har ikke responderet. Men se selv mere her: Fakery

Vi lever i en verden som dyrker gennemskuelighed. Wikileaks er nok det mest kendte eksempel.

Twitters fremme af revolutionerne i mellemøsten er et andet eksempel på gennemskuelighed. Det som ikke kan holdes hemmeligt mere er viden. Viden bliver via nettet nemt deleligt, nemt spredt og nemt tilgængeligt som ressource.

Viden er magt.

Og denne magt er idag fordelt ud på alle. Og derfor også ustyrlig. Det er i bund og grund det der har defineret den nye verdensorden som en vedholdende ustyrlighed.

Lad os indrette os på denne nye normalitet. Og glæde os over at det eneste der er tilbage vi har styr på, er os selv. Og vores egen respons på alle forandringerne.

Derfor er kreativ innovation blevet verdens nye kompetencemål. I gamle dage kaldte man det en arts tilpasningsdygtighed. Nu hedder det Kreativ Innovation. Lær det, inden det er dig der går til.

 

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *