Spild af Networking – eller succes

Netværk er essentielt for innovation, personlig udvikling og kreativitet. Men ikke altid virker det man gør. Hvad går galt?

Vi søger i disse år netværksgrupper i større og større tal. Der skyder netværk op for alt muligt. Nogle indenfor bestemte brancher eller interesseområder, nogle lukkede og loge agtige andre åbne for alle. Ingen tvivl om at de har deres berettigelse og nytte.

Og mit råd er at du som tommelfingerregel skal engagere dig i mindst 3 forskellige netværk. Og du skal bruge de netværksstrategier jeg tidligere har beskrevet.

Netværksmøder kan nemlig nemt blive nytteløst. Her kommer 7 ting du skal undgå:

 1. Du troppede op uden nogen form for forberedelse
 2. Du søgte dem du kendte i forvejen
 3. Du talte om dig selv det meste af tiden
 4. Du introducerede ikke en du kendte for en anden
 5. Du var mere optaget af at vurdere om du kunne få noget ud af det
 6. Du kom hjem med en bunke visitkort og kan ikke huske hvem der er hvem
 7. du fuldte ikke op på de kontakter du mødte

… det er i hvert fald nogle af de erfaringer, jeg selv har gjort mig (og jeg har været til mange netværksmøder).

Netværk er utrolig vigtigt som selvstændig (måske afgørende)! Men man kan også hurtigt spilde tiden.

Jeg har været facilitator på mange netværksarrangementer, samt mødeleder på mange netværksmøder. Og her er et par af mine tips til at få succes som netværker:

 • Bidrag først, næst og sidst!
  Selvom du i bund og grund er til netværksmødet for egen vinding, så må du yde før du kan nyde. Og nyde gør du ikke, hvis det er det du er optaget af. Lyt til folk, find ud af hvordan du kan yde værdi og giv uden forventning om at få noget igen (så skal det nok komme retur, på en eller anden måde). At give vil sige at give gode råd og bedst af alt kontakter der kan hjælpe fra dit netværk
  .
 • Forbered dig
  Find ud af hvad du vil have ud af mødet. Er der en udfordring, som du gerne vil have sparring på, er der en bestemt person du vil tale med eller andet. Eller er det bare nye relationer. Forbered også din egen præsentation af dig selv, så kort og klar som mulig.
  .
 • Vær dig selv
  Du har kun dig selv at tilbyde – og dine netværkskontakter. Drop sammenligninger, formodninger og facader. Alle mennesker er unikke, alle har hver deres stærke og svage sider, også dig. Vi forbinder os kun med dem vi føler os trygge med. Og det er dem, hvor vi mærke den ægte vare. Man kan ikke være perfekt til alt (det ville også være for kedeligt). Netværk handler om at bygge relationer og autentiske personer er interessante. 
 • Drop dem der ikke interessere sig for dig. Vis interesse for de andre, spørg ind til og find ud af hvem de er, hvad de er gode til og hvad du kan hjælpe dem med. På den måde får du netværksvenner. Og modsat, drop roligt dem der ikke på samme måde viser interesse for dig. De er alligevel ikke interesseret i netværk, de er mere interesseret i dem selv. 
 • Følg op.  Glem ikke dem du møder. Tænk over hvad deres udfordringer var, og vær behjælpelig efterfølgende med at skabe kontakt til nogle du kender der kan hjælpe. Eller arranger er møde for dem.
This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

4 Responses to Spild af Networking – eller succes

 1. Efter en søgning i Copyscape fandt jeg frem til dit indlæg, som er taget direkte (næsten) fra min hjemmeside uden nogen form for kildeangivelse.

  ??

 2. Pingback: Er du en inspirator eller plagiat?

 3. MS says:

  God artikel med en masse gode punkter.
  Den minder meget om denne artikel af Camilla Rysgaard. 🙂
  http://www.cammillarysgaard.dk/succes/netvaerksmode/

 4. Kære Camilla, det beklager jeg. Men det skal hermed være gjort – og tak for inspirationerne, tippene og din altid åbne tilgang til videndeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *