Åben Innovation i Hamborg

Hvordan og hvorfor skal dansk erhvervsliv åbent innovere? Lad os se på hvorfor andre gør det:

Få timer syd for grænsen i Hamborg ligger verdens størst firma for hudpleje produkter. Beiersdorf. Og de har her i januar kastet deres fremtidige skæbne ud i et Åbent Innovations tiltag kaldet Pearlfinder.

Det er en produktionsvirksomhed med bl.a. førende globale brands som Nivea. Vi kender vel alle Nivea fra for mange år siden. Et hvert hjem havde denne blå bøtte med Nivea til at stå fast på hylden under spejlet.

Men ingen kan idag hvile på laurbærene. Heller ikke med produkter som Nivea. Og Beiersdorf, som står bag, er nødsaget til konstant at innovere med nye ideer til produkter, produktionsforbedringer, organisatoriske ændringer, markedstilpasninger, medarbejderudvikling og meget mere.

I januar startede de Pearlfinder der var deres første forsøg på Åben Innovation. Spørgsmålet er altid i starten hvordan og hvor meget man skal være åben, og med hvad.

I første omgang har de valgt at være åbne i et lukket rum. Dvs de lukker eksterne partnere, ide- og ressourcefolk ind på en lukket platform, hvor de kan dele ideer. Deres egen vurdering var at de fremmede åbenheden.

Åben Innovation er vigtig for vores succes. For os er åben innovation at integrere eksterne ideer og ressourcer i vores egen udvikling. Ide-partnere er ligeværdige samarbejdspartnere, siger deres udviklingsdirektør Klaus-Peter Wittem.

Når man kender lidt til den tyske erhvervsmentalitet, så synes jeg at dette tiltage er stort. Normalt er tyskere kontrol feaks, meget hierarkisk tænkende og lukkede. Så, godt gået, i dette første skridt mod mere åben innovation.

For et par år siden på den franske elite-lederskole Insead, blev CEO for Beiersdorf, Thomas Quaas, interviewet omkring det at have verdens førende brand indenfor hudplejeprodukter. Man kan sammenligne det med danmarks globalt førende brands indenfor svinekøb og mælk.

En vigtig ting var at kunne integrere lokale og globale ideer i deres egen innovationsprocesser. Så jeg forestiller mig at han søsatte projektet Pearlfinder kort efter, fordi han her skitsere de ideer der ligger bag. Nyd et kvarters snak med en global leder:

YouTube Preview Image

Klik ind på den åbne innovations platoform  her. Pearlfinder.

Inspirationskilde.

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *