500 dage som iværksætter og 5 innovative tips

Jubiii

Jeg har overlevet de første 500 dage som iværksætter, entrepreneur, selvstændig eller hvad det nu hedder.

Og med skindet på næsen.

Omsætningen det første år (2010) på den gode side af en halv million og det ser ud til at jeg allerede overgår sidste års omsætning her til sommer. Så alt i alt en sund udvikling, men jeg har ikke undgået de sædvanlige iværksætter bekymringer som jeg bedst kan illustrere med den følgende video:

YouTube Preview Image

Da jeg rundede de 100 dage som iværksætter lavede jeg denne blog post: 100 dage som iværksætter og 10 gode råd.

Den vil jeg gerne følge op på og supplere med 5 innovative tips. Måske et sammenkog af min læring de første 500 dage:

 1. Bli’ professionel Networker. Det kræver at du har en netværksstrategi og den kan du læse om i min blog post her: Min Netværks Strategi
 2. Få et nyt Mindset. Det kræver at du udfordre din adfærd omkring deling af viden og ændre din adfærd i alle henseende med en ny tænkning som du kan læse om her: ORS-tænkning.
 3. Sæt viden i proces. Forstå hvad viden er fordi viden er byggestenene i enhver kreativ og innovativ proces. Og der er en procesformel for innovative processer du kan læse lidt om her, og ellers kommer der snart mere på bloggen: Viden i bevægelse.
 4. Lav en Åben Innovations strategi. Konverter al din energi ud på at sætte sig som en edderkop mit i dit spind af videnstrenge og lær at bruge web 2.0 til fulde. Det er fremtidens udviklingsplatform, læs meget på bloggen men start her: WEB 2.0
 5. Tænk ud af boksen. Det lyder som en frase, men indeholder alligevel det ideal du skal efterstræbe. At tænke nyt igen og igen og igen. Meld dig ind i mit fitnesscenter for kreativitet og få sved på indersiden af panden. Kontakt mig her – træningspartner:)  Tyge  Mortensen.

Hvad nyt i mit iværksætterliv?

 • Jeg arbejder i øjeblikket på et framework for Åben Innovation og barsler snart med det. Det bliver nyt. Smug kik evt HER
 • I den sidste måned har jeg brugt energi på at løbe et nyt produkt og et nyt firma igang der hedder iFarm.dk – målgruppe landmænd, fokus Åben Innovation bl.a. med ny youtube kanal.
 • Lancere snart et nyt netværk for unge i jordbruget, kaldet Dalum Netværk. Indtil videre findes det kun på Facebook.
 • Er lige blevet møde-tovholder i Dansk Iværksætter Forenings – netværk, og håber det kan inspirere og øge mit netværk og praktisk problemløsning som iværkssætter.
 • Udbygger de næste uger min internet eksistens med guru-pages, der mere eksakt vil sige Call-to-action sites. Målrettet opbygning af medlemssider med mulighed for lancering af kurser, eBooks og events jeg udbyder i efteråret.
 • Satser på at sætte forskninsprojekter i kreativitet igang i løbet af efteråret. Har du kendskab til en mulig virksomhed der vil være partner i projektet og med til at udvikle kreative trænngsteknikker til arbejdsbrug, så henvend dig. Læs mere her: PhD projekt

Det at være iværksætter er for mig at ‘sætte i værk’, som den gamle Grundtvig kaldte det. Og det er fedt. Alt lykkes ikke, men det gælder om ikke at tabe modet, at være positiv hele tiden og at tænke ud af boksen. Så føler man at livet leves, at man har overskud til at elske og at man gør en forskel. Det er grundlæggende min lykkeformel.

Jeg har lyst til at slutte af med denne sidste video, der fortæller lidt om hvad en entrepreneur er og hvad betydning de her. Og som den siger ganske klart: “Det hele starter med en landmand……..”:

YouTube Preview Image
This entry was posted in Fede ideer, Iværksætteri, Kreativ tænkning, Speakers og netværkskontakter, Ugentlige mellemøjeblikke. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *