Tillad Facebook på arbejde

Tidsfordriv på job er o.k.

Ihvert fald hvis du vil fremme kreativiteten. Ud fra en teori om at vores hjerner skal have …

  • tid til leg,
  • adgang til ny inspiration og
  • plads til horisontal tænkning.

Og derfor er tidsfordriv vigtig.

Facebook er tidsfordriv. Nytteeffekten er ukendt. Men netværkskompetencen fremmes og herigennem afslappet venskabelig legeadfærd, adgangen til uventet ny inspirationer stor og horisontal tænkning fremmes via netværksviden.

Vi elsker at bruge tid på Facebook på arbejdet til stor frustration for vores arbejdsgivere. Nu bringer et studie fra Københavns Universitet overraskende nyt, skriver newyorker.com.

Et antal forsøgspersoner blev sat til at se et videoklip, hvor folk spillede en bold frem og tilbage. De skulle tælle antallet af pasninger. I hjørnet var en knap, der gav adgang til en sjov video – men de fik at vide, at de ikke måtte trykke på den. En anden gruppe fik samme opgave og fik lov til at se den sjove video.

Resultat? De forsøgspersoner, der fik lov til at se videoen, lavede færrest fejl.

Newyorker.com skriver, at perspektivet er, at chefen bør forstå, at et frikvarter øger de ansattes produktivitet, og tillade privat brug af nettet i løbet af dagen. En slags produktudvikling af 1900-tallets kaffepause.

Læs mere her.

Hentet fra Lars Lundes Blog

This entry was posted in Sociale medier. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *