Bli’ StammeLeder

Seth Godin hævder, at internettet har afsluttet massemarkedsføring og genoplivet en menneskelig social enhed fra en fjern fortid:

STAMMER.

Baseret på fælles ideer og værdier, give stammer almindelige mennesker mulighed for at lede og gøre store forandringer.

Og han opfordrer os til at gøre det.

YouTube Preview Image

Han siger at vi er gået fra “Brand management” til Tribe Management” i de sidste 10 år. Og det ses på at den traditionelle markedsføringsstrategi er brudt sammen. læs sidste uges blog om: ER DIN MARKEDSFØRING BRUDT SAMMEN

Brand management var top down, internt fokuseret på politik og penge. Brand Managere var typisk MBA’r der forvaltede mærkerne, annoncerne, og den hyldeplads der var tilrådighed. MBA’rne skændtes med produktudviklingen og produktionen om at få kvalitetsprodukter ud, og med den adm direktør om at få flere penge at bruge på annoncer. 

Stamme-Ledelse har en hel anden måde at se på verden.

Det starter med at få tilladelse. Den reelle aktivitet de fleste organisationer kan opbygge, er ikke et tilfældigt mærke, men er i virkeligheden det privilegium at levere forventede, personlige og relevante informationer og varer til mennesker, der ønsker at få dem.

Det sætter fokus på, at det folk virkelig ønsker, er evnen til at oprette forbindelse til hinanden, ikke til din virksomhed.

Seth Godin kaldte det PERMISSION MARKETING.

Så når man indhenter tilladelse, er det til at opbygge en stamme. En stamme af folk, der ønsker at høre fra virksomheden (eller dig), fordi det hjælper dem med at finde hinanden. Det giver dem en historie at fortælle og noget at snakke om. 

Det er så vigtigt at produktudvikling og produktion og CEO arbejder for Stammelederen (Tribal Manager). Alt, hvad organisationen gør, er at fodre og imødekomme stammen, og søge produkter (og ydelser) til stammen.

Hvem gør det?

Gør du?
Det er det der sker med web 2.0 som væsentligste redskab. Det er det bloggere gør. 

Mennesker former uvilkårligt stammer med eller uden dig. Udfordringen er at finde din stamme, og der at finde det der fremme stammens samhørighed.


 

This entry was posted in Sociale medier, Speakers og netværkskontakter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *