SPIL.nu – revolutionerer SKOLEN

Jeg kan godt lide når nogle bare tager fat. Når nogle prøver at slå et hul i universet, og følger deres passion. Og i en fortløbende proces bare drives af at skabe skabe skabe.

Sådan er Danmarks måske mest udbredte online læringsspille side opstået.

Spil.nu

Det er flash-eksperten Brian Faurskov der står bag det gratis site, som idag har omkring 1000 besøgende om dagen. Vel at mærke i hverdagene fra kl 8-14. Altså i skoletiden.

Undervisningsmaterialerne koster ikke noget, læreren er gratis, og læringen er brugerdreven.

Men som Brian skriver på forsiden: Spil.nu er sjovere end lektier. Og det er netop det spændende i den form for læringstilbud der kommer via initiativer som Brians.

Vi skal til at undervises via internettet, når vi vil, hvor vi vil. Og til at gå i skole når vi skal have vejledning og hjælp til løsning af lektionerne. DU HØRTE RIGTIGT!!

Undervisning derhjemme og lektier i skole.

Konceptet for den nye heldøgns-skole bliver at forlægge undervisningen til hjemmet og kreativiteten til skolen. Der er tale om en bundvending. Altså det modsatte af tidligere.

Dvs den traditionelle skole og lærerrolle ved tavlen, erstattes af læringsspil og youtube videoer og  facebookkontakt med en supportfunktion eller et chatforum. Lektioner består i at kombinere  viden på nye måder (kreativitet) og konstruere nye koncepteter, produkter, forretninger mm (innovation), og det kan faciliteres i skolen med læreren som innovationscoach.

Jeg tror den fremtid er en fremtid vi er ved at skabe i øjeblikket. Og der er nogle ‘first movere’ som Brian Faurskov der bare i kraft af deres passion og unike evner, bryder isen og viser vejen.

Klik på FLASHEN herunder, så går du direkte ind på den enkelte spilleside. Fikst ikke!!!!

Get Adobe Flash player

Mer af det. Det bliver vildt spændende. Og hvis du ser dig omkring. Så sker det allerede.

Min søn på 14 ville i går hjælpe mig med at sætte kommaer i en tekst jeg havde skrevet. (Jeg dur ikke til kommaer – kan ikke se dem). Han hjalp mig ved at gå ind på youtube og søge på ‘lær at sætte komma’  – hvor svært kan det være. Det kom ikke mindre end 8 videoer op. Og Sørme også Brian Faurskovs e-læringskursus i kommasætning.

Men jeg vil anbefale dig til sammen med dine børn at gå ind på Spil.nu – jeg er sikker på at du også kan lærer noget 🙂

This entry was posted in e-learning, Fede ideer, Generel, Kreativitet i skolerne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *