6 tips til Entrepreneurer

Derek Sieverts tale her til studerende på Berkeley er værd at bruge tid på. Det er ikke højtragende teori eller fancy performance. Det er en tidligere studerendes gode råd til kommende studerende. De 6 ting han havde ønsket han selv viste da han startede:

YouTube Preview Image
  1. Fokuser.Lad dig ikke forstyrre i målfokus. Din fjende er ‘forstyrrelse’. Hvis man mestre sit fokus er man i kontrol.
  2. Accepter ikke hastighedsgrænserne. Man når ikke noget ypperligt hvis man køre ligesom de andre. Du blir aldrig mester uden at træne dag og nat. Accepter ikke at aflevere et produkt uden at du igen og igen og igen har forsøgt at forbedre det. Gør det altid bedre – kør stærkt og langt.
  3. Ingen lærer dig noget, du må lære det selv. Forvent ikke at der er lærere der vil undervise dig, du må undervise dig selv. Læring kommer ikke udefra det kommer indefra. Forvent det af dig selv.
  4. Lær fra dine egne helte, ikke kun fra andres helte. Aflur dem der er ypperlige, dem du selv vælger. Ypperlige kunstnere skaber med alle fem sanser.  Sanserne forbinder dig med det skabende nærvær og er vejen ind i skabende fællesskaber.
  5. Bli’ ikke hængende i fortiden. Fortiden er fortiden, lær af den, men skab noget nyt. Man kommer ingen vegne ved at blive ved med at forherlige fortidige sucesser. Innovation er der mere behov for end immitation.
  6. Når du har skabt noget, gør det værdifuldt. Vær sikker på at du får betalt for det du laver, det er et signal på at du laver noget der er værdifuldt for andre. Vær en af de få der øver sig i skyggen mens de andre surfer på nettet, ligger ved stranden og spilder tiden. Få betaling for det du gør, og accepter ikke at stoppe før du får det for det du vil have.
This entry was posted in Generel, Speakers og netværkskontakter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *