Fra Pyramider til Fuglereder

Ericsson har lavet en række videoer der sætter fokus på det de kalder “Shaping ideas 2020”. Dvs den verden der er ved at blive skabt.

Spændende tanker og spændende interviews.

Den første er med Charles Leadbeater, forfatter til “We-think“. Hans pointe er at den nye tid kræver nye typer af organisationer. Www har skabt virksomheder, som mangler traditionelle hierarkier og lader forbrugerne involvere sig aktivt i innovationsprocesserne. Disse organisationer minder mere om fuglereder end top-down pyramider. Transformationen ligner den der skete for hundrede år siden, hvor man overgik fra  bondesamfundets familiedrevne organiseringer til nye industrielle pyramide konstruktioner. Måske er vi på vej tilbage.

YouTube Preview Image

Den smarteste generation nogensinde. Det er hvad Don Tapscott, forfatteren til Wikinomics, beskriver nutidens unge i den næste video. Han påstår unge, som er vokset op med internettet, ikke bare er bedre til at håndtere digital teknologi, men deres hjerner er forskellige fra forrige generationers.

Nogle kalder den næste generation for den dovneste og dummeste. Men vi har ingen data der understøtter den påstand siger han. Den næste generation er forskellige og dermed ikke målelig. Nye innovationer kommer idag fra denne generation. Og hvis man skal følge med, bliver vi nødt til at ændre organisationer, uddannelser og samfund med dem.

Spændende interview her, om den næste generation – den smarteste:

YouTube Preview Image

Det var primært den teknologiske udvikling som væltede Den Sovjetiske Union. Det siger Singapores udenrigsminister George Yeo i det næste interview. Igennem hans over 20 years som minister har han været vidne til den kolde krigs endeligt, Asien der voksede frem som en væsentlig spiller og den politiske magt der er blevet diffus. Nu, påstår han, politikkere må være ydmyge og open-minded. Vi står foran en helt ny tidsepoke som bliver den historie der skal skrives om det 21′ århundrede:

YouTube Preview Image

Med spredningen af telekommunikation, vil forskellen mellem rige og fattige lande blive endnu mere sløret. Det siger vice præsidenten for ‘Multimedia & Systems Integration ved Ericsson Sub-Saharan Africa’, Sanjay Kaul i det næste interview. Han foreudset i den næste video at  Afrika vil nå samme ‘connectivity’ som resten af verden når vi når 2020. Men for at nå dertil må nye forretningsmodeller være på plads.

Spændende tanker om det oversete og ringe agtede kontinent lige syd for Europa.

YouTube Preview Image

Dagens Quote: “Things turn out best for the people who make the best out of the way things turn out.” – Art Linkletter

This entry was posted in Generel, Kreativ tænkning, Kreativitet i skolerne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *