Flyvetur til Fremtiden

Moores lov påstår at antallet af transistorer i et Integreret kredsløb fordobles hvert andet år. Med andre ord, vores computeres kapacitet fordobles hvert andet år, og dermed meget andet elektronisk habbengut. Loven blev defineret i 1965, men siges stadig at holde stik. Om menneskers evne (kapacitet) til at følge med også fordobles kan vi vist kun gisne om.

Følgende kik ind i den fremtid der kommer buldrende med accelererende hastighed, fik jeg fra Jon Lund fra New Media.

Han fortalte i aftenshowet om en Helikopter til Fremtiden (se hele indslaget her). På et interview til P1′s Harddisken, og studieværten Anders Høeg Nissen lavede han  denne video under optagelserne:

YouTube Preview Image

Det er en af årets fedeste gadgets: en firerotorers, iPad-kontrolleret, videostreamende mini-helikopter, som udover almindelig flyve-leg også kan bruges som en slags mobil spillekonsol i krydsfeltet mellem fysisk og virtuel virkelighed.

Men Helikopter til Fremtiden er først og fremmest et foredrag om de historier, mini-helikopteren gemmer på. Læn dig tilbage i stolen og lyt til budskaberne fra en magisk verden, hvor virkeligheden bliver digitalt forstærket, hvor computere væves ind i dit tøj og reagerer når du knipser med fingeren. Hvor forbrugernes tager magten – og virksomhederne tjener på det.

This entry was posted in Sjove ting. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *