Scorekurser

Jeg er måske ikke nogen Brat Pit eller Mads Mikkelsen. Men jeg er far til 5 unger. Det er måske heller ikke en bedrift, de kom jo af sig selv – Ups’r. Men jeg har dem med den samme kvinde. Og det er – hvis jeg selv skal sige det – godt klaret. Måske endda noget af en heltebedrift. Jeg har overlevet. Eller rettere, parforholdet har – endnu da.

Trickset ligger i at jeg har scoret min kone – hver dag.

Den daglige udfordring ligger i at finde ud af HVORDAN det skal gøres. Det kræver al min kreativitet som mand. Kvinder er som et stort ocean. Det ene øjeblik kan man spejle sig i det og smiler man til det, smiler det tilbage. Det næste øjeblik er det som et frådende hav, og man må bruge al sin styrke og snarrådighed, for at holde sig flydende. Det er det fascinerende ved kvinder. Og aldrig kedeligt.

Mine erfaringer er endt i et scorekursus, som jeg udbyder sammen med en skuespiller. Scorekurset er både for nybegyndere men også for let øvede. Og let øvede vil jeg påstå vi alle er. “Scorelogi for let øvede”, kaldes scorekurset nu. ‘Logi’ er græsk og betyder ‘læren om’. Så scorelogi er  “Læren om det at score”.

Det begyndte med et lille halvdagskursus for landmandsstuderende for et par år siden. Et valgfag der kom til at hedde ‘scor med hygge’, og endte med at blive en kæmpe mediebegivenhed der bl.a. endte i ‘Go Morn Danmark’ og TV2. Klik HER

To år senere endte det ligeledes i medierne bl.a. DR’s Nyheder, Go Aftenshowet mm. Og sågar i Familiejournalen Klik HER. Denne gang med Målbeskrivelser, så det opfyldte undervisningsministeriets krav om undervisningsindhold (Målbeskrivelse på kurset – Scor med hygge) og en simpel scoreguide til situationen: ‘to lys på et bord’.

Mottoet blev efterhånden klarere og klarere: “Scor din kone – hver dag!

Mænd skal lære at score og kvinder skal lære at gøre sig scorbare. Vi glemmer det, eller lærer det aldrig.

Kvinder og mænd er grundlæggende forskellige. Det er en naturlov, vi bliver nødt til at agere efter. Ikke et ord om hvem der er det stærke køn 🙂 Men en forståelse af at vi har forskellige naturlige roller at udfylde. Jægeren og samleren. Ellers går der kuk i parforholdet, og dermed i det væsentligste.

Hvorfor score hver dag?

Når vi score bliver vi kort sagt: “vilde i varmen”. Vilde med hinanden. Forelskede. Ikke bedømmende, men istedet utrolig nærværende. Vi tænker vi, og ikke jeg. Vi tager hensyn. Er givende ikke krævende. Lever i Nu’et, der hvor livet mærkes  ………………. ………………. det er en tilstand som er værd at genskabe – igen og igen. Det holder liv i gnisten. Livsgnisten.

For hvad er alternativet?

Igår blev jeg interviewet af 3 piger fra en ottende klasse på Ryslinge Friskole om mine scorekurser. De ville lave en artikel ifm aviskonkurrence, der havde temaet køn. Du kan oploade deres artikel her… gjorde det ondt

Jeg har tidligere afholdt scorekurser på friskoler, efterskoler, landbrugsskoler og i forbindelse med foredrag. Og i øjeblikket udbyder jeg sammen med spilleren Mette Ullersted det involverende foredrag “Scorelogi for let øvede”, til højskoler, foreninger, virksomheder, forsamlinger. Et show på små 2 time, med mulighed for ekstra træning.

Om de 3 piger Kamille, Stine og Josefine og deres kammerater fra 8., selv vil på kursus – ved jeg ikke. Men vi kan alle have brug for det. Ung som gammel. “Scorelogi for let øvede” er ligeså meget for parforhold som det er for singler der gerne vil score/scores. Målet er at få det bedste ud af det væsentligste – parforholdet.

Foto: Alex tran

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *