De 5 netværkstyper

Vi netværker som aldrig før. Vi har nok altid gjort det. Som vi siger i Jylland: “det gælder om at have forbindelserne iorden”. Og det er det vi prøver på. For at klare os. Måske uden at vide om vi gør det rigtigt eller forkert. Vi handler efter mavefornemmelse. Men hver på vores måde.

Igennem  netværket ‘ecademy’ er jeg faldet over en af deltagerne, Bjørn Guldager, som har spekuleret noget over netværkstyper. Han synes at kunne inddele dem i 5 kategorier. Her kommer hans konklussion:

Den passive og negative type ønsker som regel ikke at netværke. Han kan have en følelse af at miste noget ved ikke at netværke, men hans “jeg alene i verden” indstilling er som regel nok for ham.

Den konservative type vil netværke, men kun med mennesker som han har en tidsmæssig lang forbindelse med (ex. medlemmer af den samme klub) eller hvis tillid man har fået over lang tid. Du når  ikke nemt ind til disse typer.

Den reaktive type vil være åben overfor nye tiltag og specielt netværks arrangementer, men vil være selektiv og som regel have lyst til at beholde en form for kontrol over sit netværk – og han udvider ikke sit netværk af sig selv.

Den proaktive type  “krydser comfort zonen” og søger at udvide sit netværk efter eget initiativ, men er selektiv overfor hvilke projekter han indvier folk i.  Fokus er på kvalitet eller prioriteter og han tager ansvar.

Den hyperaktive type netværker med alt og alle om altog tror på at kvantitet og tilfældige forbindelser fører et eller andet med sig. Kvantitet og energi er to karaktertræk men mindre fokuseret på prioriteter. Der er en tendens til hastighed uden retning.

Igen af typerne er selvfølgelig bedre end andre. De er bare forskellige.

Genkender du sig selv i en af typerne her, eller mangler din type?

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *