Olé

Hvordan kommer ideerne til os? Det kreative momentum, som når vi spontant har lyst til at udbryde Olé eller på godt dansk AHA!! Kommer ideerne indefra eller udefra?

Du har måske også oplevet – at lige pludselig så suser lyset igennem dig. Du får en fantastisk ide, ser et aller andet lysende klart. Og det næste øjeblik så spekulerede du over hvad det nu var. Det forsvandt lige så hurtigt som det kom. Men du havde fornemmelsen af at det du tænkte var genielt. Fantastisk. Men væk igen!

Måske var det en guddommelig åbenbaring – (et varsel ville de asatroende sige) – ideen, der som appelsinen dumpede ned i turbanen. I spanien bruger de udtrykket Olé om et klimatisk højdepunkt. Olé er afledt af ALLAH, altså noget guddommeligt. Li’som vi siger Guuuuud! Men se mere om det i videoen nedenfor.

Når jeg møder ‘kunstnere’ der lever af en kreativ ‘hobby’, malere, keramikkerne, forfattere, musikkere mm, udnytter jeg tit chancen til udforske deres proces. Og får som regel den samme form for forklaring som du kan se i den næste video. I den næste video deler forfateren Elizabeth Gilbert sine indsigter med os. De kreative evner vi ofte tillægger få virkelig genielle mennesker, mener hun vi alle har. Et meget personligt og bevægende foredrag. Og ideerne kommer udefra. De kommer TIL os, siger hun. Vi skal sørge for at være klar når det sker – kik med:

YouTube Preview Image
This entry was posted in Forskning i kreativitet, Generel, Speakers og netværkskontakter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *