Har du Karisma?

“Hvor har du fået al den karisma fra?” var der en der spurgte mig for nylig efter et foredrag. Hvad mener du med karisma? spurgte jeg hende nysgerrigt. Ja, din energi, dit engagement, din udstråling, din evne til at fange folk og fastholde dem, fik jeg til svar. Nåååååå, det! Tjaaaaaa?

Jeg har hørt det før. Men er ikke særlig klog på emnet karisma. Derfor tør jeg alligevel blogge med det. Det jeg har lyst til at dele med dig er mine egne erfaringer, min lille research og min hjemmekomponerede karisma-score.

Jeg ved at det for mig ikke er en medfødt evne at have det, nogle vil betegne karisma. Jeg har som ‘lille’ været utrolig genert, pigesky, drømmende, tilbageholdende. Absolut uden gennemslagskraft. Og når jeg googler definitionen på karisma, finder jeg noget andet, nemlig at det betyder: “En stærk og troværdig udstråling, så folk umiddelbart  får lyst til at lytte til en, indlede et samarbejde – eller købe ens produkter?”

Min research førte mig til et site med en karisma-score. Den var ok og jeg sagde “Ja, og..”, lavede min egen Karisma-score i min egen version, med udgangspunkt i mine egne erfaringer.

Den gode nyhed er, at “karisma” er en egenskab som faktisk kan udvikles. Det er jo det jeg selv har erfaret, uden egentlig helt at vide hvordan. Tilfældige møder, med tilfældige mennesker, der har smittet på hver deres tilfældige måder, og skabt den jeg er, udfra et tilfældigt sammentræf af udfordringer. Eller hvor tilfældige er de?

Måske er nogen fra barnsben heldige at have en stærk karisma. Sådan følte jeg mig absolut ikke som ung, tværtimod. Men hvis du ikke regner dig selv blandt de heldige, så fortvivl ikke. Det kan læres.

Her er mit bud på de 7 vigtigste egenskaber, som giver dig stærk karisma, livsmod, større gennemslagskraft og mere positiv indflydelse:

Autencitet + Energi + Selvtillid+ Entusiasme + Selvværd + Klarhed + Nærvær = KARISMA

FIND DIN EGEN KARISMA SCORE:

Autencitet

 • Fremstår du ærlig og uforfalsket? Er det den rigtige udgave af dig de møder, eller skjuler du sider af dig selv som du ikke vil vise, eller ikke er stolt af. Møder du op med et bundløst åbent sind og tør stå ved den du er? På en skala fra 1-10 hvor autentisk er du?

Nærvær

 • Kapow! Den måske aller vigtigste. De virkelig karismatiske mennesker er absolut tilstede i øjeblikket og får andre trukket derhen. De interesserer sig for andre. De lytter anerkendende. Spørger meget. Vil gerne hjælpe dig. For dem er nuet det øjeblik der betyder mest. Når nuet er at være sammen med dig, føler du dig som den vigtigste lige nu. Det ultimative scoretrick, hvis det er det man vil. Uden bagtanke. Kan man lære dette, vil det forvandle ens møder med andre. På en skala fra 1-10, hvor stærk vil andre opfatte dig som værende helt tilstede?

Energi

 • Støtter din fysik og fysiske fremtoning op om dit projekt? Eller er du træt, blegfed og uden kræfter? Sund mad, regelmæssig træning og tilstrækkelig med hvile, er supervigtig for din energi. På en skala fra 1-10, hvor stor er din energi?

Selvtillid

 • Tro og tillid til dit produkt, dit firma, dit projekt, dine egne evner. Der er ikke skyggen af tvivl hos de store kommunikatorer. I hvert fald kan man ikke få øje på den. De er overbeviste. De har en urokkelig tro – og den smitter. På en skala fra 1-10, hvor stor er din selvtillid?

Entusiasme

 • Karismatiske mennesker gløder for sit projekt. Når de taler om det, er det med stjerner i øjnene. Hvor entusiastisk er du for produktet, ydelsen eller projektet du snakker om? 1-10?

Selvværd

 • Også en af de store. Er du bange for at fejle, for din egen utilstrækkelighed og for at virke pinlig. Eller har du en indre tro på at du er god nok, lige meget hvad. Dvs du møder enhver udfordring med afbalanceret ro, for intet kan jo gå helt galt. Du skal nok finde ud af det. Processen er den vigtige, ikke resultatet. Og din ro og sikkerhed gir andre tryghed. Hvor er dit selvværd? 1-10?

Klarhed

 • Du ved lige nøjagtig hvad du vil i situationen og du er godt forberedt. Det giver retning og klarhed. Karismatiske mennesker kan tit virke som om de tager alt i strakt arm. Men tag ikke fejl, de er ofte dem der er allerbedst forberedt. Når du sover eller ser TV, forbereder de sig til mødet med dig… Er du krystalklar i dit budskab, fra 1-10?

Din karisma-score

Max karisma-score er 70 point. Store karismatiske kommunikatører tror jeg score over 60. Man kan være en god ‘kommunikator’ med karisma-score over 45. Men ligger du derunder, må du henvende dig. Så vil jeg lave et træningsprogram du kan følge. Jeg ved ikke om det koster noget, jeg har ikke prøvet det før. Men det kan komme an på en prøve.

TIPS:

 • Som du ser af alle punkterne, handler det ikke så meget om tillærte overbevisningsteknikker, men om det der kommer indefra. Det er der  du kan gøre den store forskel. Hvis du vil gå i karismatisk træningslejr så vil den største træning bestå i at visualisere dig selv. Mail til mig hvis du ikke forstod den.

(efter inspiration fra AminoBloggeren Steinar Ditlevfsen og min nevø Morten der  døde for et år siden)

This entry was posted in Generel, Sjove ting, Tests. Bookmark the permalink.

One Response to Har du Karisma?

 1. Spotanius says:

  Fed blog ! That’s all 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *