Efterskoler træner Networking

At netværke, er at ville andre. Hører på deres udfordringer, lytte til bekymringer og lære af deres erfaringer. Men det er også at give. Frit stille sine gode tips og tricks til rådighed. Dele sit eget netværk med dem. Og stræde til, hvis der er brug for det. Det trænede 16 vice-efterskole-forstandere sidste torsdag i Vejle region.

Her et lille kik ind midt på dagen, hvor træningen er i fuld gang.

YouTube Preview Image

Det er åbenlyst at udvikling og innovation idag kun sker ved hjælp af et godt netværk. Netværk vil sige at man har kontakt til nogle med viden man kan bruge,  hjælpere til at få det gjort, ideer der er nye, og kontakter til dem man ikke kender endnu, men som lige netop kan hjælpe med det, man ikke selv havde tænkt.

En god netværker følger reglen om PAY IT FORWARD. Og en god netværker er en der er OPEN, RANDOM og SUPPORTIVE. Det er for de fleste en NY MÅDE AT TÆNKE PÅ. Kik HER:

YouTube Preview Image

Det er simpelt og dog alligevel så svært og uhåndterligt. Networking. Men jo mere man gør det, jo mere finde man ud af hvor vigtigt det er for ens overlevelsesevne.Personligt og organisatorisk.

Sådan er det også for efterskoler, som i disse år står overfor store udfordringer. Ovenpå en  række år, hvor pengene og kunderne kom af sig selv….. og man ikke have samme brug for netværk. I gode tider har man nok i sig selv og livet leves trygt i den osteklokke, en efterskole hurtigt kan blive. Men hvad gør man når status quo forstyrres?

Det simple svar er NETWORKING. Networking indebære at man hjælper hinanden, og den største hindring for det, vil altid vær at man traditionelt betragter ‘de andre’ som konkurrenter og ikke som kollegaer. Altså nogle man ikke skal hjælpe, hvis man vil hjælpe sig selv. Men den tanke må man lægge på hylden. Ihvertfald hvis man tror at netværk er vejen frem.

“Giv og du skal få”, står der skrevet i den tykke bog! Dvs det med PAY IT FORWARD er gammel lærdom. Og det nye er at det kan trænes.

I løbet af dagen trænede vi vha. små øvelser og procesprincipper fra DEN KREATIVE PLATFORM både hvad åbenhed betyder, at man tilfældigt deler med alle og at man tænker i at give, ikke tage. Vi brugte også metoder fra AI, og praktiserede både SPEED NETWORKING og NETWEAVING.

This entry was posted in Generel, Netværk og netværksteori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *