Frankenstein

Der er visse ting man nok altid vil udfordre menneskehedens kreative evner med. At skabe nyt liv. Et Adam og Eva syndrom, der vel også holder live i historien om kvindens ribben……..der blev til manden. En fix opfindelse må man sige.

Det har altid løbet koldt med af mine ryg når jeg har set dette klip i Frankenstein filmen fra 1931, mest fordi det lykkes Frankensstein at skabe det ultimative – LIV!

YouTube Preview Image

Men det næste gamle klip fra et russisk forsøg der prøve at lege med det samme – nyt LIV – får mig også til at gyse….

YouTube Preview Image

Og jeg gyser også når jeg ser atombombesprængninger og ved, at de er resultat af menneskers kreative evner. En evne der ikke kan skabe nyt liv, men med lethed kan eliminere det. Kreativitet er godt og ondt – det er vores valg, hvordan det skal bruges.

YouTube Preview Image

Lad mig afslutte dagens blog med at opfordre til at vi bruger vores kreativitet til noget godt. Noget livgivende, dvs livberigende. Den bedste punch line jeg kan finde på lige nu er PAY IT FORWARD.

This entry was posted in Forskning i kreativitet, Generel, Sjove ting. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *