Træn dit nærvær – lev dit liv

Vor perception bestemmer vores liv. Perception er sansning.

Grundtvig mente at vores følesans var den vigtigste sans. Det, at vi er i stand til at røre ved tingene, mærke blødhed, skarphed, kulde mm. Grundtvig mente at følesansen gjorde os i stand til at mærke os selv. Når vi kunne mærke andet og andre, kunne vi også mærke os selv.

Måske har han ret. Hvis jeg må tolke ham, så gør følesansen os i stand til at være nærværende. Vore sanser forholder sig kun det der sanses lige nu. Sanserne kan bruges til at skabe nærvær.

At være nærværende er at være tilstede i nu’et. Dvs sansning, nærvær og ‘nu’ hænger sammen. Vi ved også at nærvær er vigtig for at få hjernen ind i en kreativ nytænkende tilstand. Man skal være ’tilstede’ (nærværende) for at kunne skabe nyt. Komme på nye ideer.

Skaber vi vores eget liv, eller skaber andre det for os? …….. er du nærværende i dit eget liv, eller er andre…?

“Der findes kun et NU”, vil nogle sige. Livet findes kun lige NU. Fortid og fremtid findes ikke. Vi kan forestille os fortid og fremtid, men det findes ikke. Kun i vores fantasi kan vi bevæge os væk fra dette nu. Hjernens fantasi kan være andre steder, men kroppen er sansende og nærværende. Så igennem sanserne mærker vi at vi er her – NU! Måske har gamle Grundtvig fat i noget væsentligt alligevel.

Hvordan træner vi så hjernens evne til at bli’ tilstede-værende. Nærværende. “Ved at mærke efter”, ville Grundtvig sige!

I den følgende pod cast får du 20 minutters træning i at mærke efter. I sansning og nærvær. Det er 20 minutters meditationstræning (mindfullness) sammen med Alex fra Center for Yoga og meditation i Odense.  Vær ikke bange. Frigør dig i rum og tid, de næste 20 minutter. Sæt dig godt til rette og klik HER

This entry was posted in 3D leg, Kreativ tænkning. Bookmark the permalink.

One Response to Træn dit nærvær – lev dit liv

  1. Pingback: At rejse er at lære – at lære er at leve! | Tyge Mortensen .....blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *