Innovation camps globaliseres

Vi har gjort det i 10 år nu, i Danmark. Det startede med Claus Bindslevs FutureCamp for Poul Nyrup i 2001. For ca 5 år siden kom vi nogle flere aktører på banen. Jeg begyndte at lave mine førte KubusCamps med udspring i undervisnings- og innovationsmodellen KUBUS. Og i Ålborg begyndte de at lave de første Solution Camps der hurtigt udviklede sig til den kreative metodik: “Den Kreative Platform“. Men begge steder med afsæt i Claus Bindslevs camp koncept.

Ser vi rundt om i verden så har jeg kun  set noget der ligner i IDEO’s workshop koncept. Men ganske givet findes der andre steder. Forskellen på InnovationCamps og det som kaldes seminarer eller workshops er også flydende. Så mon det ikke også findes i andre forklædninger, andre steder….

…..nu ser jeg ihvertfald at de er begyndt med noget lignende i Israel. I nedenstående video fra Amdocs Innovation Camp 2010,  får vi lov til at kikke indenfor på deres 4dages camp. De første to dage var der en stor variation af skøre kreative aktiviteter. De bestod af kæmpe sæbebobble pusteri, en gigantisk pacman, vilde fysiske eksperimenter, laterale gåder, improvisations teater, dans og musik mm..Der var 75 deltagere, 9 eksterne indlægsholdere og en god håndfuld faciliterende hjælpere.

De to sidste dage arbejdede de med ideer til nye forretningsinvesteringer, der skulle generere afkast på 100 mill $.

Et meget inspirerende kik synes jeg. Jeg får ihvertfald mange ideer af at kikke med……

YouTube Preview Image

100 af ideer blev først udvalgt, dernæst droslet ned til 85, videre til 15. Læs mere om processen i artiklen HER:

Af de 15 bedste ideer blev 3 valgt ud efter en elevatortale feed back runde. 3 grupper på 25 deltagere i hver, arbejdede nu i et helt døgn med at omsætte ideerne til forretningsplaner. De blev præsenteret for at panel bestående af direktører i Amdocs. 2 af ideerne blev godkendt og et budget blev bevilliget til prototyping. Den sidste ide blev sendt tilbage i den kreative virvelvind til en omgang til. De resterende ideer, som ikke kom så langt blev, samlet til videre bearbejdning i Ad Hoc grupper.

En standard dansk Innovation Camp proces. Lige efter forskrifterne. Måske skal vi løfte blikket lidt. De rykker også andre steder i verden.

I mange år har jeg troet at vi var de eneste der legede med Innovative Camp processer, på den måde vi gjorde. Og jeg havde en forestilling om at vi her havde et unik eksport produkt. Har vi det? Skal vi så ikke ud af busken med det nu!

This entry was posted in Arrangementer, Camp's, Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *