Pay it forward

Kan en ide ændre verden. Måske. Ideen om “Pay it forward“??

Når jeg laver netværks arrangementer bruger jeg tit denne vending, og fortæller historien. Udtrykket er gammelt, helt tilbage fra de tidlige grækere. Så ideen kommer derfra, men er senest gjort kendt igennem filmen “Pay it forward”, der kaster spørgsmålet op til en flok skoleelever: “find på en ide der kan gøre verden til at bedre sted at være”.

Den unge Travor kommer med ideen “Pay it forward”, som du kan se i den næste korte trailer.

YouTube Preview Image

Jeg mødte først udtrykket ifm Bob Littell der lancere det sammen med sit koncept: “Netweaving“. Læste først om det i bogen “The heart and art of Netweaving“, og mødte så på Network010 Bob Littell. Ideen passede  utrolig godt sammen med den tænkning jeg mødte hos Thomas Powers “know me like me follow me“, og som jeg det har brugt ifm speed networking seancer. Jeg kobler “pay it forward” tænkning ind i den styrede speed networking proces. Og får en mere fokuseret samtale at bygge på.

Prøv det. Altså at “pay it forward”. Vær med til at ændre verden.

Pay ti forward har de sidste 5 år – siden jeg først mødte det – gået hen og blevet det som var tiltænkt, en global bevægelse for godgiveri. Den store fortaler er ikke mere Bob Liddle, men Charles Johnsson, som kan opleves her på en TED talk:

YouTube Preview Image
This entry was posted in Netværk og netværksteori. Bookmark the permalink.

One Response to Pay it forward

  1. Pingback: Tyge Mortensen …..blogger » Blog Archive » 100/0 Princippet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *