Netweaving

Skal du (over)leve af networking……..?      Prøv NETWEAVING, det er nemt og legende enkelt.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Network10 konferencen i sidste uge  var Bob Littell trækplasteret. Han er skaberen af det nye fænomen Netweaving med sloganet  “What goes around comes around”. På godt dansk blir det til: “den ene tjeneste er den anden værd”. Sagt kort så proklamere han: “hvis vi i stedet for som det første at tænke hvad kan jeg opnå, når vi møder nye mennesker tænker: hvad kan jeg gøre, for at denne person kan få sin forretning til at vokse? Motto er: Good things happen to those who make good things happen.

Så i stedet for kun at præsentere andre for vores tillærte elevatortale, vil det være langt mere værdiskabende at lytte til, hvem denne person er og hvad pgl. kunne have gavn af at vide. Så kan man fortælle, hvordan man helt specifikt kan tilføre denne værdi og krydre med en succeshistorie om hvordan, man har bidraget til lige netop denne udfordring.

Når man netværker huskede han os på, at det er lige vigtigt med follow up. Dvs. dagen efter du har mødt en spændende person, sender du en opfølgningsmail med tak for en hyggelig og inspirerende snak og foreslår at spise frokost sammen. Samtidig sender du pgl. en interessant artikel eller f.eks. anbefaling af en person , du ud fra samtalen tænker at personen kunne have gavn af at møde. Så du tilfører værdi.

Hans bog “The heart & art of netweaving”, beskriver koncept og den indsilling der følger med. En indstilling som jeg synes ligner Penny og Thomas Powers “know me, like me, follow me” netværkstænkning. At man betingelsesløst skal give i netværket, mod en forventning om at man kun får hvis man giver. Måske får 10 fold tilbage, men altid uden at vide hvorfra din hjælp i fremtiden kommer.

Metoden består i al sin enkelthed i at arrangere møder på kryds og tværs imellem de fremmødte deltagere, bruge nogle minutter sammen i små grupper hvor man på skift får fortalt og uddybet sin forretning og sine behov. Tilhørerne spørger indtil og prøver at hjælpe med agne netværkskontakter eller egne erfaringer.

Uden at tvivle tror jeg, det kan revolutionere dine relationer til andre mennesker og dermed også din forretning, at være sammen med andre på en helt ny måde. Så jeg kan kun anbefale dig at sætte dig ind i tankegangen og prøve det af i dit eget liv. Jeg tilstræber at realisere det i mit liv.

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

One Response to Netweaving

  1. Pingback: Pay it forward | Tyge Mortensen .....blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *