Stephan Shapiro’s Personality Poker

En af de nye guruer på scenen ala Tom Peters, er forfatteren og konsulenten Stephen Shapiro.

Innovation kan være svært siger Stephen Shapiro. En af grundene, at mange mennesker ikke forstår de forskellige personlighedstyper, der er nødvendige for at oprette og drive en innovativ proces.

For at modvirke dette, har han skabt et spil kort kaldet Innovation Personality Poker. Spillet hjælper deltagerne til at forstå deres foretrukne innovations stilarter. Dette opmuntrer til at dele perspektiver med hinanden, bygge teamwork og at katalysere innovationen.

Jeg har selv afprøvet konceptet i forbindelse med en workshop og effekten er egentlig ganske imponerende. Min egen tolkning er at det fantastiske ligger i at folk får skabt en samtale de ellers ikke ville have.

Spillet består af 52 kort, hvor deltagerne deler kort med hinanden i en lille gruppe. Hvert kort i Personligheds Poker har et nummer og farve, lige som et almindeligt sæt spillekort. Hvert kort indeholder også et ord eller en sætning, der refererer til en personlig karakter. Disse ord omfatte emner som fordomsfri, risikovillighed, erfaringsbaseret, god lytter, tænker og skeptisk osv.

Selve beskrivelsen af ”spillet” kan blive lidt teknisk. Spillet går ud på at man starter med et sæt af 5 kort. Nu går det ud på at bytte sig til en stærk hånd, som udtrykker ens personlighed. En af de få regler: Den stærke hånd skal indeholde minimum et lavt kort – dvs. En udviklingsside. Eks. utålmodig, kværulerende osv.

Kik med på videoen her

This entry was posted in Sjove ting, Speakers og netværkskontakter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *