Mig og min ELEFANT

Jeg kom i tanke om historien om de blinde mænd og elefanten.

Historien går på at hver mand røre ved hver sin del af elefanten og beskriver hvordan han tror elefanten ser ud. Den første mand røre ved benet og siger: “elefanten ligner et træ”. Den anden mand føler på elefanten stødtænder og siger: “den ligner et spyd”. Den tredie mand stryger sin hånd over elefanten side og siger: “Jeg synes den ligner en væg”. Den fjerde røre ved elefanten hale og siger: “Den ligner et reb”. Den femte mand griber snablen og siger: “Den ligner en slange”, og den sjette tager fat i øret og siger: “Den ligner et gardin”.

Hver af mændende ser kun den virkelighed der er begrænset af deres erfaring.

Jeg startede med at bruge socialemedier da jeg blev selvstændig for ca 10 måneder siden. Det var en vigtig del af min strategi. Jeg betragtede det som et vigtigt redskab enten til jobsøgning, eller for at få nye opgaver til min virksomhed.  En viral marketing strategi kaldte jeg det.

Jeg sprang ud i det og started min blog op her. Jeg begyndte at twitte og koblede efterhånden også LinkedIn, Ecademy og Facebook sammen med det.Siden har jeg spekuleret over: “Viser jeg den hele TYGE, eller bare den side af ELEFANTEN jeg ønsker at vise frem?” Jeg fik nedbrudt barriererne mellem de forskellige medier. Dvs jeg kunne ikke kun samle mine venner og familie på Facebook, mine forretningsforbindelser på LinkedIn, mine internationale kontakter på Ecademy og min followers på Twitter. Og desuden håbe at på bloggen kreativproces.dk kikkede alle mine kunder og kommende kunder med. Det hele flød sammen og jeg blev udfordret på HVEM JEG EGENTLIG VAR og hvad vil jeg have andre til at tro jeg er.

Det er sikkert tillokkende for folk der bruger sociale medier professionelt, at udfordres på samme måde som mig. Det er jo online “branding”, hvor man kan vise andre hvad man tror de gerne vil se.

Sandheden er at vi alle er som ELEFANTEN i historien. Vi er alle så meget mere end vores online profil, Twitter feeds, Facebook fotoer, og blogs. Og ofte er vi ikke bevidste om det. Vi er hele mennesker. Vi lever kun et liv. Og dine sande “venner” og  “followers” ønsker dit sande jeg. Vi gider ikke besværes med andet. At vise dit sande jeg er udfordringen på de sociale medier. Vi bliver udfordret på at vi ikke er perfekte, skriver ikke særlig fejlfrit, virker nogle gange dumme og er skrøbelige. Min egen erfaring er at kun ved at være dig selv kan du leve. Så mit budskab med denne blogindlæg er. Vær autentisk!!!!!

This entry was posted in Generel, Sociale medier. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *