Hvor god er din vurderingsevne

Idag var jeg inde til møde med Morten Lund, Skype milliadæren. Måske ligner han ikke en det både har haft flere penge imellem fingrende end nogen af os andre kan drømme om. Og også er gået på røven og skylder mere end vi kan tælle til. Men han viser meget godt at vi ikke kan planlægge successer ud fra vante normer.  Han er notorisk mønsterbryder. Og befriende inspirerende at være sammen med. Tak for idag Morten.

Men han fik mig til at tænke på følgende historier:

Forestil dig denne situationen:

  • Du kender en kvinde som har 8 børn. 3 af dem er døve, 2 er blinde og 1 er metalt retarderet. Hun lider selv af syfilis. Vil du anbefale hende til ikke at få flere børn?
  • Hvis du viste at hun var blevet gravid, ville du så råde hende til at få en abort?

Prøv nu denne anden situation:

Du står over for et valg af national leder. Der er 3 kandidater og fakta om hver af dem er:

  1. Kandidat A: Han omgiver sig med  korrupte politikkere og konsultere stjernetydere. Han har to elskerinder. Han kæde ryger og drikker 8 – 10 matinier om dagen.
  2. Kandidat B: Han er blevet fyret to gange i sin karriere, sover indtil middag, røg opium da han var studerende og drikker en flaske whisky hver aften.
  3. Kandidate C: Han er krigshelt. Han er vegetar og ryger ikke. Han drikker kun lejlighedsvis øl og har aldrig været utro.

Hvilken af disse kandidater vil du vælge som nationens leder?

Tag et valg og klik så ned for at få et svar.

Vi har vænnet os til at se efter bestemte idealer i vores familie, i vores samfund og hos vores ledere. Det synes naturligt at vi ønsker en pletfri leder. Nå men lad os se på svarene:

De omhyggeligt udvalgte kandidater til den nationale lederpost var….

  • kandidate A: Franklin D Roosevelt;
  • kandidate B, Winston Churchill
  • kandidate C, Adolf Hitler.

Hvem valgte du?

Hvis du anbefalede kvinden en abort, så har du lige netop forhindret at Ludwig van Beethoven blev født. Måske den mest fantastiske komponist menneskeheden har fostret.

Disse to case spørgsmål var selvfølgelig udvalgte til at karikere min pointe:

“Forvendt ikke at den nye innovative mulighed, passer ind i dit mønster.”

Mønsterbrud, har at gøre med at være åben for alternative løsninger, at følge sin passion, holde fokus og have is i maven. (Citat: Morten Lund – www.lundxy.com)

This entry was posted in Sjove ting, Tests. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *