7 gode vaner


Få modeller har fået så stor gennemslagskraft som Stephen Coveys 7 gode vaner. Og den holder sig stadig på top 10 listen over mest solgte bøger på Amacon.

Jeg mødte de 7 gode vaner for første gang for ca 10 år siden på en stor skole i Århus. Her underviste de eleverne i modellen som del af faget studieteknik. Samtidig mødte jeg Arne Schumann som turnerede med sit road show og inspirerede folk med de 7 gode vaner. Jeg husker de to bøger han henviste til. Den ene var ‘7 gode vaner’ og den anden var ‘Fungy Business’. Desuden var hans tredie gode råd at tage på et kursus i hurtiglæsning. Alle 3 råd satte siden en masse igang med mig, men det er en anden historie – tilbage til den første.

De 7 gode vaner har jeg siden selv undervist mine studerende i. For nogle måneder siden mødte jeg en af mine gamle studerende fra for 5 år siden. Han kom hen og sagde som det første: “jeg har den stadig i min lomme”. Jeg var først lidt uforstående, men han hev et lille lamineret ark op fra sin lomme i keddeldragten, med de 7 gode vaner på. Et ark jeg havde fundet på at lave den gang som afslutning på mit forløb i ‘praktisk ledelse’.

De 7 gode vaner er et sammenkog af andre gode modeller og teknikker. Og kan på den måde bruges som grundlag for meget andet personligt og organisatorisk udviklingsarbejde. Sæt dig tilbage og få en intro til den første og grundlæggende vane – Proaktivitet – i denne video:

YouTube Preview Image

(klik på det lille billede og ikke på det store – sitet har drillet mig lidt, jeg ved ikke hvorfor 😉

Hvis du ikke har læst de 7 gode vaner er det på tide. Den er nemt læst, nemt forstået og nem at omsætte til praksis. Læs evt bare det første kapitel i bogen så fatter du hvad det drejer sig om, resten er fyld.

I sidste video kan du se Coveys berømte BIG ROCK workshop. Ganske illustrativ og viser hans fantastiske evne til at formidle simple ‘selv-hjælps’ budskaber så alle forstår og får noget med hjem.

YouTube Preview Image

This entry was posted in Anmeldelser, Modeller. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *