Vær beredt

Et godt gammelt spejderbegreb hedder: Vær beredt!! Man kan spørge sig: “….til hvad?”

Har du et svar………?

Måske mener spejderne at man skal være beredt til lidt af hvert. Og aller mest det uventelige. Man kan ikke være forberedt på alt. Derfor skal man være beredt.

Spejderne iklæder sig også en bestemt holdning for at være beredte. De er åbne, observerende, ikke dømmende men venligt hjælpesomme. Man kan sikkert lærer meget af spejderne. Men mest kan man lære at være åbent observerende og hjælpsomme uden en forud-indtagethed. Det er at være beredt.

I kender sikkert historien om basketball teamet og den usynlige gorilla. Ellers kik på denne BLOG. Øvelsen med den usynlige gorilla er en øvelse i at være opmærksom, nærværende og registrerende – uden at danne afgrænsende mønstre i vores hjerne. Det er nødvendigt hvis man vil arbejde kreativit – nytænkende. Dvs  problemløsende.

I denne næste video vil du se noget pussigt. Måske. Ihvertfald er det nøjagtig det samme der sker her, som der sker i øvelsen med den usynlige gorilla. Vi ser os ikke for…..

YouTube Preview Image

Vil bliver snydt. Eller rettere sagt, vores hjerne snyder os fordi den har for nemt ved at danne mønstre. Dvs forudantagelser.

Men ikke alene vores hjerne snyder os også vores smagssans. Eller rettere – igen – vores hjerne snyder smagssansen. Se denne video

YouTube Preview Image

This entry was posted in Sjove ting. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *