Hvad er en Creatolog?

En ny tittel. Dem kommer der mange af hvert år. Går man 15 år tilbage, siger man at der idag er kommet 40% nye jobtitler til. Titler som ikke fandtes før. En af dem er den engelske tittel ‘Creatologist’. På dansk kunne det være Kreator eller Kreatolog måske (i forlængelse af Innovator).

Vil du have et eksempel på en der fortæller hvad hans arbejde som Creatolog går ud på så klik ind HER fra HP, eller en selvstændig konsulent HER.

Men måske er Susanne Merrit, det bedste eksempel, ihvertfald for mig. Hun har fornylig udsendt en artikel der hedder: “Hvad har skønhed at gøre med business?”. Og den indledes sådan:

“Femogtyve videnskabsmænd i Holland samlede smukke ting ind på et kunstmuseum. 500 ceo-millionære i Manila skabte en collage af det smukkeste der fandtes under bundlinien. I Helsinki var en MBA klasse på udflugt til en lokal maleriudstilling for at lede efter nye produkter. I Boston, sang et ledelsesteam deres nye forretningsblues. I Seattle, olie-malede en software udviklingsgruppe deres tanker for kunne virkeliggøre dem?”

… man kunne supplere med: “på Fyn sprang 18 virksomheder rundt som stork-frø-gravid kvinde for at udvikle nye produkter. Og igår tegnede Post Danmarks postbude fra Fyn deres Gode Arbejdsdag for deres ledere.” osv …. vi gør også sære ting her i landet.

Hvad sker der kunne man spørge? mister disse forretningsledere værdifuld tid og penge på noget nyt og fancy smart noget, eller er de tvungen til at deltager i noget der kunne ende med et fællesknus?

Nej – det modsatte er tilfældet. De er alle engageret i en intensiv form for kunst- og leg baseret træning for at udvikle nyt. Man kan kalde det for ‘mental træning for fremtidens innovatører’.

Suzanne’s artikel hedder “what does beuty have to do with business” og du kan downlade den her.

Hun kalder sig også for Creatolog. Og det ser ud til at hun er lidt til den ‘skæve’ side. Ihvertfald er hendes indgangsvinkel ikke for traditionalister. Men hun virker til at være meget efterspugt i erhvervslivet. Så mon det ikke gør en positiv forskel på bundlinien alligevel – selv om det er lidt langhåret.

Så måske skulle vi uddanne nogle Creatologer – de bliver efterspurgt, kik her:

http://myspacetv.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=53361500

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *