Kreativt lederskab

“Kreativitet overtrumpfer alle andre kvalifikationer for en leder” ifølge ny undersøgelse (creativ leadership) i 2010′ med 1500 ledere. Et råd fra undersøgelsen er kort og kontant: “Udvikl dit kreative lederskab”.

Oplev på en web konference hvordan ledere jorden rundt reflektere over undersøgelsens resultater HER.

Ledere indser ifø’lge undersøgelsen, der blev foretager sidste efterår, at kreativitet er vigtigste kvalifikation for en leder i den nærmeste fremtid. Kreative ledere er fortrolige med usikkerhed og evige experimenter – forstået som konstante ny- og værdiskabende tiltag i et turbulent marked. For at forbinde sig med og inspirere en ny generation af medarbejdere, leder de og interagere de på helt nye måder.  

Se undersøgelsens rapport her: http://www-935.ibm.com/services/us/ceo/ceostudy2010/

Undersøgelsen peger på følgende 3 områder der skaber et kreativt lederskab:

  • en eksperimenterende ledelsesstil
  • udvikling af organisatorisk forandringsvillighed
  • konstant opdyrkning af nye kunderelationer 

Det interessante synes jeg er at der sættes fokus på kreativitet på ledelsesniveau. Ikke sådan at forstå at lederne absolut skal tro at de kun skal være kreative. Nej, de skal skabe kreative organisationer, der hele tiden reformulere deres egen eksistens. Kreativt lederskab er på to niveauer:

  1. Den radikale forandringsvillighed
  2. og den konstant positive  fokusering på at forbedre processerne.

Begge er vigtige.

Se videoen her: http://www.livestream.com/newintelligence/folder?utm_source=lsplayer&utm_medium=ui-more-videos&utm_campaign=newintelligence&utm_content=newintelligence

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *