Kreativitets test

Tony Byzan`s som i 80’erne kom frem med det revolutionerende notessystem ‘Mind Mapping’, har taget initiativ til en stor global undersøgelse af folks kreativitet

ThinkBuzan, som han kalder sin virksomhed, markedsfører mind mappingsystemer og derigennem lancere sig som kreativitetsskabende, som det grundlæggende for innovation. Følger man debatten i USA ser det ud til at den er i krise. På trods af mind maps, det kan bla ses i en artikel i Harvard Business Review Americas_Looming_Creativity_Crisis. “Den globale økonomi er afhængig af kreativ tænkning for at kunne restituere sig”, siger Tony Byzans.

Med det i mente har han designed en kreativitetes test, den første af sin slags påstår han. Den bygger på Ken Robinson og E. Paul Torrance’s og hans eget arbejde. Testen samler den viden vi pt har omkring hjerne- og tankeprocesser.

Jeg har selv taget testen og genkender mange af de gængse kreativitetsteknikker fra brainstorming til analogeteknikker. Teknikker som strækker sig helt tilbage til Osborn (Father of the Brainstorm) og De Bones metoder fra 60’erne. The Spinnings dancer er endda også med, selvom jeg i en tidligere blog har argumenteret for at den ikke har en disse med kreativitet at gøre. Nå, men ellers vil jeg gerne anbefale at I tager testen, selvom deadline for deltagelse i undersøgelsen er passeret den 10. maj. Klik ind på testen HER

Som alternativ vises her en gammel kendt kreativitetstest her til sidst. På et ark fuldt af krydser skal du tegne så mange forskellige figurer som du kan nå på et minut…… vær’sgo – jo fler jo bedre 😉

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *