What the bleep do we know?

Det handler alt sammen om engagement. Den skabende energi vil nogen sige. Baseret på evnen til at registrere – at være nærværende. Uden den føler vi ikke vi lever. Vores virksomheder producere ikke. Vi generere ikke nye tanker. Kærligheden stopper. Meningen med menneskenes eksistens høre op.

Quantum physics kaldes den videnskab der har med dette diffuse område at gøre. På grænsen mellem fysik, fysiologi og filosofi. Et vigtigt område at tage med i de betragtninger der har med kreativitet at gøre. Kreativiteten defineres i det nedenstående som den grundlæggende mening med vores eksistens. At skabe. Niels Bohr sagde: “Den der ikke chokeres over quantum teorien, forstår den ikke”. Og lige netop Niels Bohr står som en af de første der beskæftigede sig med dette felt.

Det er vildt spændende. Og som så meget andet spooky, er det til debat. Og ikke belastet af videnskabelige bevisbyrder. Men jeg vil ikke skrive mere om det. Vil istedet linke til nedenstående 12 videoer  der hænger sammen og som du bør give dig selv tid til at se. Ca 1 time ialt. Kan tages i bidder. Kik ind i den verden der prøver at forstå sammenhæng mellem vores bevidsthed, vores hjerne, vores følelser og vores krop. Du vil ikke være den samme efter at have set dem. God fornøjelse “down the rabbit hole”:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image
This entry was posted in Forskning i kreativitet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *