Voksne er børn i store kroppe

Erhvervslivet holdt igår storelegedag Stjerneskibet i Odense. Vi spillede om forandringsledelse og om networking. Og som sagt. Voksne er kun børn i store kroppe. Vi elsker at spille. Vi elsker at lege. Hele livet. 

 

Som en af oplægholderne fra Frie Funktionære sagde: “Børns leg, er management, som gud skabte den”. I de Frie Funktionære har de skabt et spil til internt brug i organisationen. Til udvikling og værdibaseret dialog. 

Og så mødte jeg en virksomhed som lever af at lave spil til andre. WORKZ hed de. Og prøvede to af deres spil i løbet af eftermiddagen. Det ene spil, ‘Wallbreakers‘, gik ud på at taklede forandringer efter en fusion. Og det andet hed ‘Connected’, og handlede om det at netværke. Spil koncepterne var egentlig ret avancerede. Dvs det var ikke sådan lige selv at sætte i scene derhjemme uden hjælp. Men dermed ikke mindre engagerende. Så der var høj energi og læring. 

Min anbefaling idag er at tænke spil ind i så meget som muligt man går og tumler med. Lav dine udfordringer om til et spil, en leg. Hvilke regler skal gælde? Hvordan skal rammen være? Hvem skal med? Hvad skal de kunne? Hvornår er spillet slut og hvad kan måles? 

 Vi elsker at spille, så hvorfor ikke bare spil løs. Gør udfordringerne til noget vi spille os til løsninger på. Og har du ikke ideer nok til det, er jeg sikker på at Workz kan hjælpe. 

I en artikel fra Workz, skitsere de 3 udfordringer som vi kan bruge spil til at bearbejde. Udfordringer der tager udgangspunkt i 3 hovedpiner defineret med Luhman som reference: hyperkompleksitet, brandingtolerance, autensitet og nacissisme. Udfordringerne bliver så:

  • Navigationsevne: Hvordan bliver vi bedre til at navigere, lægge strategier og træffe beslutninger i forandringssituationer?
  • Engagement: Hvordan trænger vi igennem brandingens sandstorm og skaber engagementog tilknytning til medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere?
  • Reproduktion af tillid: Hvordan fordrer vi tillid i en organisation? Tillid er en central forudsætning i enhver moderne organisation. I en organisation med en høj grad af specialisering og selvstyrende enheder er det tilliden, der underbygger det nødvendige mod til at tage ansvar og være innovativ 

 Det blev måske lidt abstrakt. Men når vi spiller er det ikke abstrakt. Så som de siger i Odense:  “Let’s Play“.

(billed hentet fra http://www.idag.dk/artikel/VisArtikel.aspx?SiteID=ID&Lopenr=100210008

 

This entry was posted in Generel, Kreative projekter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *