Hverdagens kreativitet

Hvordan starter vi med at leve kreativt og få alle de fordele det gir?

Zorana Ivcevic, tilknyttet insitutet for psykologi på Tufts University, samlede indtryk fra hverdagens kreativitet blandt studerende. Ved at spørge dem om hyppigheden og oplevelsen af hundrede af potentielt kreative handlinger lige fra at fortælle vittigheder til at fare vild i trafikken, kortlagde hun en samling af kreativitetsfremmende tricks enhver kan prøve af. Prøv det af når du laver mad, går til frisøren, skriver rapport eller bare søger opmærksomhed.

Her er nogle af de afprøvede tips der kan sprøjte mere innovation ind i dine daglige rutiner:

Vågn op og skriv: Mange kreativitetsforskere fremhæver metoden at skrive sig til det. Skriv indtil du har fyldt 3 sider. Vel at mærke uden censur, dvs uden at reflektere over hvad du skriver. Få de frustrerende tanker skrevet ud og produktive ideer til at flyde ind på papiret.

Relations Shakeren: Praktiser kreativ kærlighed. Hvis din partner er irriterende og I tænder af på hinanden, så gør det modsatte af det du normalt ville gøre i sådan en situation. Det stik modsatte. Du kan blive positivt overrasket over resultatet.

Afbryd det daglige mønster: Kobl din hjernes automatpilot ud af funktion – tag en anden vej på arbejde.

Stop med at konkurrer, samarbejd: Find en sparringspartner som har dine komplementære færdigheder. Hvis du er detajl-orienteret, find så en visionært holistisk tænkende partner, eller vice versa.

Dagdrøm på lang afstand: Psykologisk vil distance tænkning stimulere kreativiteten. Tænk på at designe et nyt produkt i Chile og dine perseptuelle evner vil vokse.

Søg efter inspiration: Gå til et museum eller sid i nogle få minutter i en køn park i din middagspause. Prøv at observer og registrer alle de æstetisk smukke og behagelige ting omkring dig.

Vær på forkant: Start med at takle dine projekter NU! Udsættelse fremme ikke kreativiteten, lige meget hvad din udsættertrang fortæller dig. Handling skaber forvandling. Kun når du er i bevægelse kan du fornemme hvad du har med at gøre.

Snup et spand blå maling: Dekorer din hule eller hjemmekontor med blåt. Forskning har vist at blå omgivelser booster vores kreativitet.

Bli en ildsjæl: Kreative mennesker har ofte en hobby, og dem der spiller et instrument er bedre til at tænke i nye sammenhæng. Så puds din gamle guitar af eller din frimærkesamling. Gå op i noget andet end dit arbejde.

Sov på det: Tænk på et drilsk problem før du går i seng. REM søvn fremmer kreativ problem-løsning og kunne måske endda gi dig svaret ved daggry.

Kilde: http://www.psychologytoday.com/articles/200910/everyday-creativity

This entry was posted in Generel. Bookmark the permalink.

One Response to Hverdagens kreativitet

  1. I added it to my Facebook page. Is it ok for you Mr.? Sorry I do not know your real name, can not find it here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *