Den åbne hånds tænkning

Den er der lige ved hånden. Hånden.

For nogle år side arbejdede vi med Stephen Coveys ‘7 gode vaner’ til personlig udvikling af ledere. Manglede dog en forsimplet udgave, som var til at huske. Endte derfor med at koge de 7 gode vaner ned til 5 måder at tænke på. Og snart var 5 knyttet meningsfuldt sammen med de 5 fingre. Tag et kik her og døm selv. Simpel og brugbar ikk??

Tommelfingren er den grundlæggende proaktive. Den griber helt håndgribelig ind på de andre fingre, prøv når du sidder med hånden i hånden. Proaktive vælger deres handling, ift den ydre stimuli. De tager initiativer. Er på forkant. Tommelfingeren er proaktiv tænkning.

Pegefingren er et stærk redskab. Peg, og folks øjne følger fingrens retning. Slogan: start med slutningen, dvs start med at forestil dig hvor du skal hen, inden du bevæger dig. Pegefingren er målstyret tænkning.

Langefingren er det længste strå. Den skal trækkes hver gang. Slogan: Gør altid det vigtigste først, dvs det der har størst værdi på den lange bane. Langfingeren er værdibaseret tænkning.

Ringfingren bære symbolet på netværk. Ringen. Og netværket er guld værd. Uden netværk mindskes dine inspirationskilder, dine handlemuligheder, din forandrings evne og evne til nytænkning. Slogan: tænk netværk som en ven (hjælpsom), og lær at forstå, før du søger forståelse fra din omverden. Ringfingeren er netværkstænkning.

Lillefingren er et vigtigt balanceorgan når man står på hænder. Dvs ser verden på en ny måde, fra en ny vinkel, kreativt. En god fysisk og åndelig form gir dig balance. Slogan: Slib saven. Lillefingeren er kropslig tænkning.

denåbnehåndstænkning

This entry was posted in Modeller. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *